Llum i foscor

dijous, 14 de maig del 2020

Bon dia nois i noies! 😊

Som-hi que ja s'està acabant la setmana. 💪

Avui a MEDI us porto una activitat nova. Aquesta vegada no està relacionada amb els peixos. Per esbrinar què treballarem els propers dies penseu en el títol de l'entrada "Llum i foscor". Amb què creieu que pot estar relacionat? 

Encara no se us acut res? Us dono una nova pista: 


Exacte! Anem a treballar algunes coses relacionades amb el sol i la lluna

Què farem?

Primera activitat

Avui, per començar, us porto dues activitats. La primera estarà relacionada amb la lluna. Us proposo que, des d'avui, sortiu cada dia a la nit i mireu el cel. Busqueu la lluna i observeu com està. Després, agafeu llapis, colors, retoladors,... El que vulgueu. L'haureu de dibuixar en aquesta graella o dissenyeu la vostra. 
Aquesta activitat no heu d'enviar-la fins que no us la demani. Com veieu, haureu d'omplir tres setmanes. Ja us avisaré quan me l'heu d'enviar feta. 



Segona activitat

Aquesta activitat consisteix en dibuixar, observar i respondre. Poseu-vos a prop de la finestra si fa sol o agafeu una làmpada si no podeu aprofitar el sol. 
Agafeu una joguina, materials de construcció,... qualsevol cosa que tingueu per casa és vàlida. Poseu-vos al costat de la finestra o làmpada i deixeu el vostre objecte allà. Agafeu un full blanc i dibuixeu la seva ombra. 








Com podeu veure, heu de situar la làmpada o finestra a una de les bandes del vostre objecte perquè es pugui projectar l'ombra. 






Jugueu amb l'ombra abans de dibuixar. Observeu aviam que passa si apropeu o allunyeu el vostre objecte a la llum. 










Un cop heu experimentat apropant o allunyant l'objecte, decidiu a quina distància el voleu deixar respecte la llum i agafeu llapis, color o retolador per poder dibuixar l'ombra que projecta. 




Observeu l'objecte que heu fet servir sense treure'l del costat de la finestra o la làmpada.
A partir de l'activitat de les ombres, doneu resposta a les següents preguntes.


Quan tingueu l'activitat de dibuixar les ombres i les preguntes fetes, envieu-m'ho al correu: lorenamedinatutora@gmail.com

Espero que gaudiu amb l'activitat. 
Una abraçada ben forta! 

Lorena



0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.